Morbus Crohn

Morbus Crohn er en af de lidelser, som der er mangel på viden omkring. Lidelsen kan sidde i hele tarmkanalen og giver mange forskellige symptomer. I forbindelse med blandt andet behandling for lidelser i lænderegionen, har vi set, at folk kommer tilbage og fortæller, at de efter forrige behandling, er sluppet af med de symptomer, som de plejer at have på Morbus Crohn.

Se eventuelt mere under "fordøjelsforstyrrelser"

Morbus Crohn og Homeostase-terapi

Der kan endvidere ses symptomer på smerter i bestemte områder i maveregionen, som også tydeligt er mere spændte og hårde end det omkring liggende væv. Det er disse områder der med blide massageteknikker kan behandles. Der ses normalt en tydelig lindring i direkte forbindelse med behandlingen. 

Morbus Crohn kan give sår og dermed arvævsdannelse i tarmene og tarmslimhinden, som kan medføre at det ikke er muligt at optage næring fra de dele af tarmen der er påvirket, hvilket vi selvfølgelig ikke kan sige noget om på forhånd, hvor meget der kan udbedres. Det er desværre ikke muligt for os at forholde os til andet end symptomerne. Det er dermed altid kun lægen der kan stille  og ændre diagnoser.

Vi er selvfølgelig også opmærksomme på at der kan være forskellige former for ernæring og livsstil som kan spille ind. Det kan også ses i nyere forskning at det ikke er de samme ting, der kan hjælpe alle med samme diagnose. Dermed tyder det blandt andet på at det er forkellige fødevarer der kan både afhjælpe og forværre symptomerne.

Tilgangen i sundhedssystemet

I vores traditionelle sundhedssystem er man tilsyneladende ikke opmærksom på, at der kan være denne løsning på Morbus Crohn og andre fordøjelsesforstyrrelser. Det resulterer i at man primært behandler med medicin og evt. operation. Ved NF KLINIKKEN, arbejder vi efter at oplyse og skabe et samarbejde på tværs af systemer og faggrupper. Det er vigtig viden, så den skal ud!

 

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig