Hælspore

En hælspore er organismens reaktion, efter overdreven belastning. Skaden opstår blandt andet i forbindelse med monoton sportslig aktivitet.

 

Hvorfor opstår hælspore?

En hælspore starter som en inflammation, en ikke bakteriel betændelsesreaktion, i lægmusklernes tilhæftning på hælknoglen. Efter længere tids inflammation kan tilstanden ændre karakter, så inflammationen bliver til små ”kalkaflejringer”. Det er egentlig først når kalkaflejringerne er opstået, at det hedder en hælspore, men diagnosen stilles ofte tidligere.

 

For at fjerne en hælspore, er det vigtigt, at der er optimale forhold i det væv, hvor inflammationen sidder. Derfor skal der ”masseres” blod

ind i området. Grunden til at masseres står i anførselstegn er, at folk der har en hælspore, ofte vil synes at massage på noget der er så ømt, nok ikke er til gavn for noget. Men det er ikke ”almindelig” massage hvor man gnider op og ned af vævet. Det er nærmere nogle tryk og stræk, som hurtigt lindrer smerten.

 

Behagelig og smertelindrende behandling

Behandling for hælspore, ved NF KLINIKKEN forgår med Homeostase-terapi, som består af specialiserede massage- og udstrækningsteknikker.

 

Behandlingen er behagelig og smertelindrende med det samme. For at undgå at problemet opstår igen, er det vigtigt at finde frem til, hvor og hvordan skaden er opstået og eventuelt ændre i aktiviteter m.v..

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig