Muskelsmerter

Muskelsmerter kan opstå på grund af mange ting - Det kan skyldes almindelig overbelasning, ved uvandt arbejde eller ved statisk arbejde. Endvidere ser vi en del skader ved sport, i form af fiberskader og slag. Når der er tale om almindelig overbelastning, reagerer musklerne ved at spænde op, og de bliver ofte hårde, på grund af inflammation, som fylder inde i musklen. Det er denne hævelse og spænding, som afklemmer blodforsyningen i musklen. Det er blodforsyningen, som skal tilføre næring i musklen og ligeleder også fjerne den hævelse, der afklemmer blodforsyningen, dermed er der skabt en ond cirkel. Ved bahandling, af muskelsmerter. drejer det sig sig som regel om at fjerne hævelse, og derved genskabes blodforsyningen.

Se illustration nederst på siden

Muskelsmerter kan ses som mange forskellige diagnoser, blandt andet lyskeskader, tennisalbuer, rygsmerter, hovedpine, hælspore, skuldersmerter og meget andet.

Alle vores muskler forsynes af bittesmå blodkar, og det er disse små blodkar der afklemmes. Når vi behandler, med Homeostase-Terapi, bruger vi blide massage- og udstræksteknikker, til at fjerne spændingen og hævelsen, som afklemmer blodkarene. Det er primærårsagen til de fleste lidelser i bevægeapparatet.

Se illustration nedert på diden eller klik her.

Forstrækning og fiberskade

Ved skader i musklerne, som forstrækning eller fiberskade, er vævet slået eller revet i stykker, hvilket kræver en helingsperiode. Alt efter hvor skadet vævet er, vil helingstiden være forskellig. Da der også kan være blødning, når vævet er gået i stykker, er det vigtigt, at vævet får ro, så blødningen stopper. Der kan godt være langtidsvirkninger efter fiberskader, hvis ikke skaden er blevet behandlet tilstrækkeligt. Vi ser en del, som ikke tror at en skade kan behandles, hvis den fortsat giver gener lang tid, men det er ofte for de ikke har korrekt eller tilstrækkelig behandling.

Tilgangen i sundhedsystemet

I vores traditionelle sundhedssystem anvender man ofte fysioterpi til at behandle for muskelsmerter, men det foregår normalt via øvelser, hvilket ikke altid er godt, når musklerne er overbelastet. Det er sommetider nødvendigt at fjerne hævelse og spænding, før at det igen er muligt at udføre træningsøvelser. Det skal dog siges, at bevægelse kan være godt, da det kan øge blodcirkulationen.

Behandling for muskelsmerter

Behandling for muskelsmerter, ved NF KLINIKKEN, er behagelig og meget effektiv. Endvidere kan restitutionstiden efter blandt andet en fiberskade forkortes betragteligt, ved behandling med Homeostase-terapi.

Klik på billede for at forstørre


Her ses de mindste blodkar, kapillærerne, som forsyner hele vores organisme, med næring og affaldsfjernelse.

Her ses hvordan musklerne er opbygget, med verve- og blodforsyning

Selv lidelser som hælspore/plantarfasciitis, kommer af muskulære spændinger og hævelse

Muskelsmerter kan give mange forkellige smertetilstande

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig