Akillessenebetændelse/overbelastning af akillessene

Akillessenebetændelse er ikke en bakteriel betændelse, men en reaktion der opstår fordi at lægmusklen, der ender ud i en sene, er så stram at der er overdreven gnidningsmodtand på og omkring senen. Skaden opstår ofte efter en form for forstrækning eller monoton sportslig aktivitet.

Se illustration nederst på siden

Akillessenebetændelse er en reaktion fra organismen, som fortæller at vævet er blevet overbelastet. Der opstår inflammation en beskyttelsesreaktion/betændelse i senen, som en helingsproces. Smerten gør, at man må passe på med yderligere belastning, men da der er hævelse i senen, giver det en betydelig smerte, som er svær at ignore. Hævelsen kan forårsage afklemning af blodcirkulationen i senen, som i forvejen er ret begrænset i senevæv, og dermed er der dårlig udtømning af hævelse fra senen.

Organismen er som udgangspunkt selvhelbredende, men når der er ringe blodcirkulation er der mangel på næringstilførsel og affaldsfjernelse, hvormed man får brug for mekanisk hjælp udefra. Ved at udføre specialicerede massage- og udstrækningsteknikker, er det muligt at fortrænge hævelsen blidt, og dermed fjernes smerten samtiddig med at vævets fleksibilitet genoprettes. Når hævelsen fortrænges, bliver der igen optimal blodforsyning, hvilket gør organismen i stand til at helbrede sig selv.

Tilgangen i sundhedssystemet

I vores traditionelle sundhedssystem, behandles akillessenebetændelse ofte med gigtmedicin (NSAID) eller med træningsøvelser fra en fysioterapeut. Det er dog ikke altid tilstrækkeligt, og behandling med øvelser kan være en meget langvarig behandling, samtiddig med at det kan give yderligere overbelastning af det skadede væv.

Behandling for akillessenebetændelse, ved NF KLINIKKEN foregår med Homeostase-terapi, som består af blide massage- og udstrækningsteknikker.

Behandling med Homeostase terapi

Behandlingen er behagelig og smertelindrende med det samme. Det vil ofte kræve flere behandlinger, hvor man kan skalere smerten på en skala fra et til ti, og dermed se at det lindrer fra gang til gang. For at undgå at problemet opstår igen, er det vigtigt at finde frem til, hvor og hvordan skaden er opstået, og eventuelt ændre i aktiviteter m.v..

Klik på billedet for at se dem forstørret!


Her ses det sted, på akillessenen, der ofte bliver smertende og hævet

Her ses senevæv i tværsnit

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig