Sportsskader

Sportsskader er en bred betegnelse af mange skader, der typisk opstår under udøvelse af sport. Ved NF KLINIKKEN arbejder vi
ud fra teorien bag almindelig sygdomslære, patologi. Patologien beskriver, hvordan der ved de fleste sygdomme og skader, er nogle væv som ikke fungerer korrekt, på grund af en manglende blodtilførsel i det enkelte væv. Så groft sagt kan man sige, at vi genopretter en optimal blodgennemstrømning, så nærings- og ilttilførsel igen fungerer korrekt, ligesom affaldsfjernelse optimeres. Behandlingen hedder Homeostase-terapi, og udføres som blide massage- og udstrækningsteknikker.

Få fjernet dine lyskeskader

Selvom der er tale om såkaldt kroniske skader, er der ofte hjælp at hente. Som eksempel kan der nævnes lyskeskader, som ofte starter i det små, men kan løbes varme. Dermed tror den enkelte idrætsudøver, at det går over af sig selv, hvilket ikke altid er tilfældet. Men med nogle blide massage og udstrækningsteknikker, som udelukkende foregår i kroppens tempo, kan mange lyskeskader fjernes på kun et par behandlinger, af ca. en times varighed. Se mere under punktet lyskeskader.

Meniskskader

En anden typisk sportsskade er meniskskader. Meniskskader er ofte en fejldiagnose, idet der i mange tilfælde er tale om forstrukne/forstuvede sideledbånd i knæet. Ligesom ved andre overbelastningsskader er der som regel gode muligheder for, at afhjælpe de smerter og spændinger, der er årsagen til diagnosen.

Menisken er en stødabsorberende "bruskskive"der er placeret mellem lårbenet og skinnebenet, i knæleddet.  Når der opstår for står belastning af menisken, kan den briste, så den flosser. Hvis menisken er flosset kan dele af menisken sidde og trykke på andre dele inde i knæet, hvilket kan give smerte og hævelse i knæet. Men selv om man bliver opereret og får fjernet det flossede væv, er der ofte stadig smerter i knæet, fordi man ved en operation ikke løsner de skadede ledbånd. Med Homeostase-Terapi kan mange "meniskskader" fjernes på kun et par behandlinger.

Se mere under meniskskader

Forstuvninger

Forstuvninger er også et stort problem inden for sporten, som ofte gør det pågældende led svagt, selvom forstuvningen tilsyneladende er forsvundet. Det skyldes, at ledbånd og muskler er blevet stive, på grund af affaldsophobning og manglende blodgennemstrømning. Denne stivhed kan også løsnes ved blide massage- og udstrækningsteknikker. For at undgå at der opstår svage led og dermed flere forstuvninger, samt andre skader, kan det kun tilrådes, at der bliver løsnet op for de skadede væv.

Se mere under forstuvninger

Homeostase-Terapi

Sportsskadebehandling med Homeostase-terapi, kan anvendes forebyggende, så overbelastningsskader undgås. Behandlingen gør vævene fleksible, så de fungerer bedre ved belastning. Endvidere sker der ikke så nemt overbelastning, når vævene er fleksible.

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig