Hovedpine / Migræne

Hovedpine og migræne er nært beslægtede, men har også store forskelle. Hovedpine inddeles i forskellige definitioner, som hortons hovedpine også kaldet klyngehovedpine , spændingshovedpine og medicinfremkaldt hovedpine. Hovedpine kan opstå af muskelspændinger, forkerte arbejdsstillinger, for lidt bevægelse og stress, m.v.. Både hovedpine og migræne behandles med Homeostase-terapi, ved NF KLINIKKEN.

Se illustrationer nederst på siden

Migræne giver kvalme, lysfølsomhed, og hovedpine

Migræne og hovedpine kan have en overbygning som eks. piskesmæld eller andre traumer af nakke, skuldre og hoved. Man kender dog langt fra altid årsagen. Migræne betyder halv-sidig og kommer af, at migræne ofte sidder i den ene side. Migræne giver symptomer som: kvalme med eller uden opkast, lysfølsomhed der giver smerter i øjenregionen, dunkende hovedpine, forbigående lammelse af ansigt og lemmer, samt forbigående blindhed og talebesvær m.v.. Migræneforskning viser, at nogle små blodkar i hjernen udvider sig, og er med til at give ovennævnte symptomer. Ved NF KLINIKKEN sætter vi fokus på, hvad der forårsager denne reaktion, frem for kun at fjerne symptomerne.

Behandling af migræne

Behandlingen består i at finde og fjerne skævheder og spændinger, med blide massage- og udstrækningsteknikker, for dermed at skabe optimal fleksibilitet i vævet, så der kommer den ilt- og næringstilførsel til de aktuelle områder, som er nødvendig for at organismen kan arbejde korrekt.

Hvis der er spænding i vævet, kommer der inflammation, en ikke bakteriel betændelse, og affaldsophobning i de enkelte væv. Denne tilstand generer nervesystemet, og giver smerter og yderligere spændinger. Spændingerne kan tilmed give fejlstillinger i hvirvelsøjlen.

Få det bedre med det samme

Når der behandles for hovedpine og migræne, ved NF Klinikken, kan vi normalt, ud fra de symptomer som patienten beskriver, finde direkte frem til de udløsende punkter. Punkterne er ofte ømme, på grund af inflammation og hævelse, og når punkterne stimuleres, kan patienten mærke, at det fremprovokerer de symptomer, som normalt optræder i forbindelse med patientens hovedpine og migræne. Med specialiserede teknikker kan disse dysfunktioner rettes, og der ses normalt bedring med det samme.

Vi ser, jævnligt patienter der kommer til klinikken, mens der er hovedpine eller migræne. Som regel kan de forlade klinikken med kraftigt reduceret eller ingen hovedpine.

Migræne og hovedpine kan komme pga dårlige vaner og livsstil

Hovedpine og migræne kan være tilbagevendende, hvis der ikke bliver rettet op på de dårlige vaner og livsstil, men kan ligesom migræne, være forårsaget af væskemangel og svingende blodsukker. Så det er vigtigt, at væskebalancen bliver holdt i orden, samt at spisevanerne er gode, med blandt andet fiberrig kost, så blodsukkeret holdes stabilt.

Endvidere kan der være tale om medicinfremkaldt hovedpine, som er en overreaktion efter længerevarende medicinsk behandling. Det tilstræbes derfor også, at folk bliver medicinfri, enten før eller i behandlingsforløbet, men dette skal gøres i samråd med egen læge.

Migræne kan tilmed opstå i forbindelse med indtag af forskellige fødevarer, som f.eks. rødvin og anden alkohol, chokolade, stærk ost m.v., Organismen reagerer negativt over for disse stoffer, fordi der er en forstyrrelse af nervesystemet, hvilket udløser en fejlreaktion.

Hormonelt fremkaldt migræne

Endvidere kan hormonelle forstyrrelser være medvirkende, til at der sker forstyrrelser i organismen, så der opstår migræne. Det ses ofte for kvinder, hvor det følger menstruationscyklus. Disse forstyrrelser kan ofte rettes ved behandling med Homeostase-terapi. Der er nogle flere udfordringer i behandlingen, når der er tale hormonelt fremkaldt migræne, da der ikke nødvendigvis kan peges på ét specifikt sted, i organismen, hvor hormonforstyrrelsen finder sted.

Behandlingen er effektiv og behagelig, men kan i nogle tilfælde være nødvendig at lave forebyggende, for at forhindre fremtidige hovedpine- eller migræneanfald.

Hortons hovedpine

Specielt omkring hortons hovedpine ser vi, at patienter er meget skeptiske, da der tilsyneladende kun er få behandlingsmuligheder. Men også her ses effekten normalt med det samme.

Hovedpine kan opstå pga forkerte arbejdsstillinger samt stress

Hovedpine kan have mange definitioner som: stikkende, snurrende, bankende, trækkende m.v., men stammer som regel fra spændinger i hoved-, nakke- og skuldreregionen. Hovedårsagen kan være forkerte arbejdsstillinger og monotont arbejde, samt stress m.v.. Det er dog ikke altid at der kan findes en egentlig årsag.

Klik på billederne for at forstørre dem!


 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig