Astma / Bronkitis

Astma og bronkitis er begge lidelser i bronkierne. Astma er en sygdom der giver anfald med åndenød, hoste og opspyt, fordi bronkier og bronkioler trækker sig lettere sammen end normalt. Bronkierne er de store luftveje og bronkioler mindre luftveje. Der opstår tilmed kronisk betændelse af slimhinden. Ikke en bakteriel betændelse, men nærmere en irritationstilstand, som får slimhinden til at svulme op.

 

Hvad er årsagen til astma?

Man ved ikke nøjagtigt hvad der er årsagen til, at astma opstår, men man deler sygdommen op i to grupper. En ydre (allergisk) og en indre (ikke allergisk). Symptomerne ved de to grupper er de samme, men årsagen er forskellig.

 

Hos ca. halvdelen af astmatikerne har allergi en betydning for sygdommen, specielt hvis den opstår i barndommen. Hvis der ikke er tegn på allergiske forhold, viser sygdommen sig normalt først senere i livet.

 

Astma behandles med neurofysiurgisk terapi

Ved NF KLINIKKEN skelner vi ikke så meget mellem de to typer, da behandlingen normalt er den samme. Men det er som hovedregel nemmest, at fjerne ikke allergisk astma. Behandling

af astma ved NF KLINIKKEN, foregår med Neurofysiurgisk terapi, i form af en blid bindevævsmassage. Klienten bliver forundersøgt ved, at lave en vejrtrækningstest, hvor de skal lave, så hurtige og dybe vejrtrækninger som muligt, samtidig med at de skal mærke efter, hvor de føler, at de bliver blokeret i vejrtrækningen. Derefter løsner vi de generede områder og laver endnu en vejrtrækningstest. Ved denne test er klienten som regel helt eller delvist fri i vejrtrækningen.

 

Bronkitis kan komme i forbindelse med forkølelse

Bronkitis er også en lidelse der opstår i bronkierne, men er normalt kommet i forbindelse med forkølelse og lignende og varer ofte kun nogle få dage. Bronkitis kan dog blive kronisk og det er normalt der, at NF KLINIKKEN kommer ind i billedet. Behandling for bronkitis, foregår på samme måde som ved astma.

 

Vi behandlger ikke folk når de har kraftige anfald

Ved NF KLINIKKEN behandler vi aldrig folk, når de har kraftige anfald, da det ikke kan udelukkes, at der kan forekomme reaktioner i form af en lettere forværring, i løbet af et par dage efter behandlingen. Ligeledes er det lægens ansvar, at lave vurderinger omkring medicin og diagnosticering.

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig