Skoliose

Skoliose er en skævhed i ryggen, der ses som en sidevejs krumning af hvirvelsøjlen, set bag fra. Ved strukturel skoliose, som er den mest alvorlige form for skoliose, er ryghvirvler og sommetider også ribbenene misdannede. Skoliose kan også vise sig, som en ikke strukturel skoliose, der ofte opstår som en kompensation for uens benlængde.

Uens benlængde kan godt være en lidt diffus diagnose, da der i mange tilfælde slet ikke er tale om, at benene har forskellig længde, men at der faktisk er tale om et skred af sakro-iliaka leddet, som er det lodret-stående led imellem korsben og hofteben.

Med Homeostase-terapi kan en skoliose rettes op, der er dog forskel på hvor meget man kan rette op. Ved at der løsnes op for de muskler, der trækker rygsøjlen skæv, er det muligt gøre en betydelig forskel.

Se billeder nederst på siden

Skoliose er en lidelse der oftere rammer piger end drenge, ca. 90% der rammes er piger. Lidelsen opstår oftest i starten af puberteten. Skoliosen kan primært rettes op i voksealderen, derefter er det smerterne man fokuserer på at fjerne.

 

Få afhjulpet dit skoliose så hurtigt som muligt

Den hyppigste form for strukturel skoliose kaldes for idiopatisk skoliose, hvilket betyder at årsagen er ukendt. Hvis ikke tilstanden behandles, kan det medføre en svær, permanent deformitet. Dog kan der som regel altid lindres, ved skoliose, men det er selvfølgelig ikke altid der kan rettes 100% op. Så jo før behandlingen igangsættes, jo bedre resultater kan forventes.

Ved lægen konstateres skoliose ved at vurdere højden på skuldre, skulderblade og flanke, på begge sider. Ligeledes vurderes der, om der er rotation af hvirvelsøjlens egen akse. Er der rotation af hvirvelsøjlens akse, kan ribbenene give en udbuling på ryggen, også kaldet pukkelryg. Der bliver endvidere taget røntgenbilleder, hvorpå der antegnes cobbs vinkel, skoliosevinklen.

VI tilrettelægger din behandling

Når man kender årsagen til skoliosen, tilrettelægges behandlingen. Behandlingen er normalt indlæg i sko, evt. et korset m.v.. Ved NF KLINIKKEN, foregår behandlingen ved at rette problemet, i stedet for at understøtte det der i forvejen er skævt. Derved fjernes årsagen til skoliosen, så patienten kan leve et mere normalt liv, med færre skånehensyn.

Endvidere udfører man ofte operationer for skoliose, hvor der rettes på skæve knogler og der sættes stænger ind, langs hvirvelsøjlen, for at holde ryggen på plads.

Behandlingen virker med det samme

Når vi behandler for skoliose, ved NF KLINIKKEN, ser vi på hvilke skævheder der er til stede, samt hvor der er spænding i muskler og ledbånd. Derefter løsnes muskler og ledbånd, med blide massage- og udstrækningsteknikker, så kroppen samtidig rettes op. Da der ofte er skævslidte knogler og deformiteter, er det nødvendigt at behandle for skoliose, gennem en periode, så organismen har mulighed for at følge med i opretningsprocessen. Behandlingen er normalt smertelindrende med det samme, og der kan tilmed ses en tydelig ændring af kropsholdningen, allerede i løbet af et par behandlinger.

Billeder af skoliose før og efter behandling

Billederne til venstre er taget før behandling og billederne til højre er taget efter ca. en times behandling. Der er gået ca. en uge imellem behandlingerne

 

 

 

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig