Bliv Homeostase-Terapeut

Grunduddannelse

6 undervisningsdage med fokus på at lære basale behandlingsteknikker, samt behandling af hoved- og nakkeregion

Næste start er planlagt til 1. oktober 2020

Ny uddannelse til HS-Terapeut

 

I forbindelse med arbejdet i klinikken har efterspørgslen på behandling med HS-Terapi været større end udbuddet. Derfor er der gennem flere år blevet arbejdet på at konstruere en ny uddannelse til HS-Terapeut.

Baggrundsviden

Behandlingsformen Homeostase-terapi, HS-Terapi, er opstået som et resultat af erfaringer fra behandling i klinikken gennem mange år. Homeostase er den tilstand der er i organismen når alt fungerer som det skal, dvs. at der er den nødvendige blodforsyning til hvert enkelt væv og den fleksibilitet der gør, at der er fri bevægelighed og optimal næringstilførsel i pågældende væv.

Årsagen behandles

Ved mange lidelser er det spænding og hævelse i vævene som afklemmer blodforsyningen, og/eller fejlstillinger af led der kan resultere i afklemning af nerver, hvilket giver smerte og fejlsignaler i organismen. Disse dysfunktioner kaldes iskæmiske reaktioner og er dem vi fokuserer på at fjerne, ved at genskabe homeostase, så organismen selv kan regenerere. Det er normalt, at man kan teste og se effekt af behandlingen med det samme.

Når man behandler med HS-Terapi, løsner man bindevæv/muskler og masserer dermed blod ind i vævet, samtidig masserer man også hævelser ud af vævet. Eventuelle fejlstillinger af leddene kan rettes med specialiserede manipulationsteknikker og udstræk.

Indhold

HS-Terapi består af mange forskellige behandlingsteknikker. Behandlingsteknikkerne er bl.a. flere former for bindevævsmassage, udstrækningsteknikker, manipulationsteknikker og selvhjælpsøvelser.

Uddannelsen tager udgangspunkt i almindelig sund fornuft, patologi (basal sygdomslære) og almindelig lægevidenskab. HS-Terapi er en behandlingsform som har fokus på årsagen frem for symptomerne. Man skal derfor lære at tolke symptomerne, så man kan finde årsagen.
Der vil blive undervist i anatomi, fysiologi, patologi, ergonomi, farmakologi og psykologi svarende til det niveau der er brug for, i forbindelse med HS-Terapi.

De teknikker der undervises i er enkle og så effektive, at man allerede i starten af uddannelsen kan regne med at kunne afhjælpe simple lidelser. Behandlingen består af teknikker der er udviklet til at have så stor og hurtigt effekt som muligt, samt til at være mest muligt behagelig for både patient og terapeut.

Uddannelsen til HS Terapeut er en modulopbygget uddannelse, hvor du lærer behandlingsteknikker som du kan bruge og praktisere med det samme.

Undervisningen

Undervisningen foregår levende ved animerede illustrationer på storskærm, lettere tavleundervisning, samt ved praktisk udførelse af behandlingsteknikker på briksen, sammen med de andre kursusdeltagere.

HST-uddannelsens grundmodul:

HS-Terapi grundteknikker:Vævslære, massageteknikker, undersøgelsesmetoder, omgang med patienter, klinikvejledning.

Hoved- og nakkeregion:Piskesmæld, Diskusprolaps, Svimmelhed/virus på balancenerven, Muskelsmerter/myoser, Slidgigt, Bevægelsesindskrænkning/hold i nakken, Hovedpine/migræne, Hormonforstyrrelser, PCS/langtidsvirkning efter hjernerystelse mv..

Uddannelsen afsluttes med en evaluering. Ved bestået evaluering udstedes uddannelsesbevis.

Ovennævnte modulopbygning kommer ikke nødvendigvis i nævnte rækkefølge!

Mål og vision

Målet og visionen med at uddanne flere Homeostase-Terapeuter, HS-Terapeuter, er at skabe et beredskab af HS-terapeuter der er i stand til at varetage behandling selvstændigt i en klinik efter endt uddannelse.

 

Grunduddannelsen

Der vil blive to sammenhængende undervisningsdage af gangen, i alt 6 undervisningsdage. Det er vigtigt, at man under uddannelsen træner så meget som muligt. Det skal derfor påregnes, at der udover undervisningstiden, skal læses teori og trænes i praksis.

 

Ekstra moduler

Efter endt grunduddannelse kan man supplere med ekstra moduler i bl.a.:  HST Skuldre og øvre ryg, HST Arme, albuer og hænder, HST Bryst, ryg og mave, HST Lyske, hofter og bækken, samt HST Ben, knæ og  fødder.

Hvert ekstra modul varer 2 dage og vil blive udbudt ved efterspørgsel.

Undervisningen foregår på hverdage i tidsrummet fra kl. 8.30 til kl. 16.00

Økonomi 

Grunduddannelsen koster kr. 6000,- plus supplerende undervisningsmateriale, anatomibøger, apps mv.. Depositum ved tilmelding kr. 2000,-, resten ved uddannelsesstart. Beløbet kan deles i 3 rater a´ 2000,-. Depositum modregnes sidste indbetaling. Beløbet dækker 6 undervisningsdage og én individuel supervision, samt forplejning.

Det er op til den enkelte kursist om man ønsker at tage et honorar for øvebehandlinger.

 

 

Uddannelsesstart

Se dato øverst på siden

Grunduddannelsen er planlagt til at køre løbende efter først til mølle princippet. Derefter første sammenhængende torsdag og fredag i hver måned minus juli og august. Det forventes at der skal være 10 til 12 deltagere på hvert hold. Der kan om nødvendigt laves mindre hold.

Kontakt mig gerne enten på tlf. eller mail, hvis du er interesseret i uddannelsen.

Med venlig hilsen
Nicolaj Fynshave

Følg med på Facebook eller www.sport-skade.dk

Ret til ændringer forbeholdes.

 

 

 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig