Piskesmæld

Piskesmæld er et traume af nakkeregionen og hele hvirvelsøjlen, som ofte opstår i forbindelse med trafikuheld og faldulykker.
Ved piskesmæld er der tale om en forstuvning af muskler og ledbånd i nakke og ryg. Forstuvningen opstår fordi hovedet bliver ”kastet” frem og tilbage, og dermed overstrækkes musklerne i nakke og ryg, samt de ledbånd der sidder mellem nakke- og ryghvirvlerne, ved denne forstuvning spænder musklerne op, og giver smerter og nedsat bevægelighed.

Se illustrationer nedert på siden

Piskesmæld giver smerter, hovedpine og migræne

Der kan endvidere opstå forskydninger af hvirvlerne i ryg og nakke, hvilket ofte resultere i, at nerver kommer i klemme.
Ved en piskesmældslæsion opstår der symptomer som: Smerter ved bevægelse, hovedpine, migræne, koncentrationsbesvær, irritabilitet, følelsesforstyrrelser, nedsat bevægelighed m.v.. Mange af symptomerne fra piskesmæld, kan afhjælpes ved behandling med Homeostase-terapi, som består af blide massage- og udstrækningsteknikker.

Se mere under punktet Hovedpine/migræne


Optimal blodgennemstrømning

For at de forskellige væv (nervevæv, muskelvæv, epitelvæv, bindevæv) fungerer, skal der være optimal blodgennemstrømning. Blodets funktion i vævet er, at levere næring og fjerne affaldsstoffer. Udvekslingen af nærings– og affaldsstoffer sker igennem bittesmå blodkar, der er samlet i netværk (kapillærnetværk). Hele denne mekanisme er meget fin, og dermed også meget skrøbelig. Så hvis vævet spænder bliver denne mekanisme forstyrret, hvilket giver store problemer for organismen, og dermed helbredet. Teknikkerne virker ved at vævet stimuleres, så blodet kan passere igennem vævet, hvorefter vævet igen bliver blødt og fleksibelt med optimal blodgennemstrømning.

Hvordan opstår piskesmæld?

Ved piskesmæld er de små nakkemuskler ved kraniebunden meget udsatte for forstuvning, musklernes bevægelsesområde er meget lille, og de bliver derfor nemt forstrukket. Når de små muskler bliver udsat for forstuvning, er de normalt indirekte årsag til hovedpine m.m.. Også større muskler i skulder, nakke og ryg bliver ofte overstrukket, ved piskesmæld.


Opstår der forskydning mellem nakkehvirvlerne vil ledbåndene imellem blive spændt ud, hvilket blandt andet kan give forstyrrelser i nervefunktioner. Idet nerverne går ud fra rygmarven imellem hvirvlerne, kan nerverne blive berørt af denne forskydning
Også den tiende kranienerve kan komme i klemme oppe under kraniebunden, hvilket bl.a. kan give forstyrrelser i vigtige organfunktioner.

 

Homeostase-Terapi giver forløsende effekt

Ved at massere ledbånd og muskler blidt med en samtidig udstrækning i kroppens eget tempo, opnås der en forløsende effekt, i takt med at blodet kommer ind igennem vævet.
Når vævet er løsnet op, ”glider” knogleforskydninger ofte på plads.

 

Få dit forsikringsselskab til at betale

Er skaden sket i forbindelse med en forsikringsskade, kan det være en fordel at kontakte forsikringsselskabet, med henblik på, at de betaler for behandlingen. Forsikringsselskaber betaler ofte for behandlingen, da det er en stor fordel for både dem selv og deres kunder.

 


Det ses her, hvordan hovedet bliver kastet fremad, ved et trafikuheld, herved forstuves nakken

Her ses det, hvordan hovedet bliver kastet bagover, ved en påkørsel bagfra, hvorved nakken forstuves

Alle leddene i nakken og tilhørende strukturer, kan tage skade ved et piskesmæld

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig