Meniskskader

Ved betegnelsen meniskskade, er det typisk menisken i knæet der er tale om. Menisken er en halvmåneformet stødabsorberende bruskskive, af bindevæv, som sidder mellem knæenes ledflader, men findes også i håndleddene.

Se illustrationer nederst på siden!

Meniskskader - forstrukne muskler og ledbånd

Meniskskader er ikke altid så komplekse, som de bliver gjort til. Der er ofte tale om forstrukne muskler og ledbånd, men det er ikke specielt nemt at diagnosticere en meniskskade, da man faktisk bliver nød til at lave en kikkertundersøgelse eller scanning, for at kunne se om menisken har taget skade. Selv om menisken er skadet, er det alligevel ikke sikkert, at det er den der giver de egentlige problemer, men at det faktisk er muskler og ledbånd der smerter. De muskler og ledbånd der normalt er blevet skadet kan "masseres" ude fra, dermed er det ofte ikke nødvendigt, at udføre en operation ved meniskskader.

Menisken er en stødabsorberende "bruskskive"der er placeret mellem lårbenet og skinnebenet, i knæleddet.  Når der opstår for står belastning af menisken, kan den briste, så den flosser. Hvis menisken er flosset kan dele af menisken sidde og trykke på andre dele inde i knæet, så knæleddet låser, hvilket kan give smerte og hævelse i knæet. Men selv om man bliver opereret og får fjernet det flossede væv, er der ofte stadig smerter i knæet, fordi man ved en operation ikke løsner de skadede ledbånd. Med Homeostase-Terapi kan mange "meniskskader" fjernes på kun et par behandlinger.

 

Behandling af Meniskskader

Ved behandlingen bliver knæets bevægelighed testet ved forskellige bevægelser og udstræk. Selv om folk kommer på krykker kan en "meniskskades" symptomer, mange gange fjernes på få behandlinger. Selvom man kan være smertefri, allerede efter den første behandling, anbefales det, for en sikkerheds skyld, at udføre en kontrolbehandling, da der i en del tilfælde vender en smule smerte tilbage i løbet af et par døgn. Ved kontrolbehandlingen kan de sidste symptomer normalt fjernes. Behandlingen for meniskskader er i øvrigt ret behagelig og det er sjældent nødvendigt med et egentligt genoptræningsforløb, men det afgøres selvfølgelig altid individuelt, og eventuelt i samarbejde med læge eller fysioterapeut.

Undgå sygeperiode og genoptræning

Normalt kan ovennævnte skader m.fl., afhjælpes på kun et par behandlinger, uden at det er nødvendigt med en længerevarende sygeperiode og genoptræning.

Klik på billederne for at forstørre!


Her ses inderste sideledbånd, som ofte er der smerterne er lokaliseret

Her ses inderste sideledbånd, hvor smerten ofte sidder

Her ses nogle af de struktore hvor smerterne ogå kan sidde

Her ses inderste menisk

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig