Meniskskader

Ved betegnelsen meniskskade, er det typisk menisken i knæet der er tale om. Menisken er en halvmåneformet stødabsorberende bruskskive, af bindevæv, som sidder mellem knæenes ledflader, men findes også i håndleddene.

 

Meniskskader - forstrukne muskler og ledbånd

Meniskskader er ikke altid så komplekse, som de bliver gjort til. Der er ofte tale om forstrukne muskler og ledbånd, men det er ikke specielt nemt at diagnosticere en meniskskade, da man faktisk bliver nød til at lave en kikkertundersøgelse eller scanning, for at kunne se om menisken har taget skade. Selv om menisken er skadet, er det alligevel ikke sikkert, at det er den der giver de egentlige problemer, men at det faktisk er muskler og ledbånd der smerter. De muskler og ledbånd der normalt er blevet skadet kan "masseres" ude fra, dermed er det ofte ikke nødvendigt, at udføre en operation ved meniskskader.

 

Behandling af Meniskskader

Ved behandlingen bliver knæets bevægelighed testet ved forskellige bevægelser og udstræk. Selv om folk kommer på krykker kan en "meniskskades" symptomer, mange gange fjernes på kun en enkelt behandling. Men for at være på den sikre side anbefaler vi altid, at udføre en kontrolbehandling, da der i en del tilfælde vender en smule smerter tilbage efter et par døgn. Ved kontrolbehandlingen kan de sidste symptomer normalt

fjernes. Behandlingen for meniskskader er i øvrigt ret behagelig og det er sjældent nødvendigt med et egentligt genoptræningsforløb, men det afgøres selvfølgelig altid individuelt, og eventuelt i samarbejde med læge eller fysioterapeut.

 

Effektiv og hurtiger heling

Ved knæskader/meniskskader, forstuvninger, lyskeskader m.v., er der ofte tale om forstrukne/forstuvede muskler og ledbånd, der kan ydermere være inflammatoriske tilstande (betændelse). Efter sådanne overbelastninger/tilstande spænder vævet i området så meget, at blodet ikke kan tilføre ny næring til området og ligeledes fjerne affaldsstoffer. "Almindelig" massage af forstuvninger/forstrækninger har normalt ikke nogen positiv effekt, da massagen ofte er for hård for klienten, hvilket giver for megen smerte og spænding. Men med disse meget blide teknikker, er der rig mulighed for at løsne selv nyopståede skader, så området heler hurtigere end normalt, og smertelindring sker med det samme.

 

Undgå sygeperiode og genoptræning

Normalt kan ovennævnte skader m.fl., afhjælpes på kun et par behandlinger, uden at det er nødvendigt med en længerevarende sygeperiode og genoptræning.

 

 
 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig