Sport

Sportskadebehandling er blevet specialet ved NF KLINIKKEN, fordi Nicolaj Fynshave har udviklet nogle behandlingsteknikker der er mere effektive til behandling af f.eks. lyskeskader, over-belastningsskader og andre sportsskader, end man tidligere har været vant til. Nicolaj Fynshave arbejder en del med/for forskellige sportsklubber inden for: håndbold, fodbold ishockey, tennis, badminton, løb m.fl..

 

Kom hurtigt i form igen

I arbejdet med sportsskader, går det som regel forholdsvis hurtigt med at skabe de ønskede resultater, fordi idrætsfolk, frem for mange andre, som udgangspunkt er hurtigere til at restituere, da de som hovedregel har en bedre blodgennem-strømning gennem de enklte væv. I behandlingen af sportsskader er formålet at få "masseret" blodet ind i vævene, så der kan komme ny næring til området og ikke mindst, at få fjernet de affaldsstoffer der ophober sig, når vævene bliver påført en skade. Alt dette foregår med specialicerede massage- og udstræknings-teknikker, Homeostase-terapi.

Endvidere kan visse skader indeholde knogleforskydninger.

I disse tilfælde, har vi nogle blide udstræksteknikker, som ofte kan rette forskydningerne.

 

Forstuvede muskler og ledbånd

Ved knæskader / meniskskader, forstuvninger, lyskeskader m.v., er der ofte tale om forstrukne/forstuvede muskler og ledbånd, der kan ydermere være inflammatoriske tilstande (betændelse). Efter sådanne overbelastninger/tilstande spænder vævet i området, så blodet i de små blodkar, kapillærerne, ikke kan tilføre ny næring til området og ligeledes fjerne affaldsstoffer. "Almindelig" massage af forstuvninger/forstrækninger, har normalt ikke tilstrækkelig effekt, da massagen ofte er for hård for patienten, hvilket giver for megen smerte og spænding. Men med disse mere blide teknikker, er der rig mulighed for, at løsne selv nyopståede skader, så området heler hurtigere end normalt og smertelindring sker med det samme. Ved behandling af en sportsskade, kan det dog være nødvendigt at området holdes i ro, indtil skaden er fjernet.

 

Normalt kan ovennævnte skader m.fl., afhjælpes på kun et par behandlinger, uden at det er nødvendigt med længerevarende pause og genoptræning.

 

 
 

NF-KLINIKKEN    //    Telefon: (+45) 2840 8208    //    nfklinikken@gmail.com    //    CVR-nummer: 26948878    //    Krustrupvej 340, DK-9800  Hjørring   // Side fra Net For Dig